Україна на шляху децентралізації освіти

Дата: 17.11.2016 09:22
Кількість переглядів: 921

Фото без опису


Делегація з Волині на чолі з Тетяною Соломіною, заступником начальника управління освіти і науки, взяла участь у конференції «Україна на шляху децентралізації освіти», яка відбулась 15 листопада 2016 року в Києві. Захід було організовано в межах Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».

Віце-прем?єр-міністр України Геннадій Зубко, який відкрив конференцію, розповів, що за результатами реформи децентралізації має бути побудована відповідна інфраструктура та створено умови для надання якісних послуг населенню. З вітальним словом до учасників заходу звернулась Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Децентралізація насамперед має покращити спроможність територіальних громад, а школа повинна стати центром розвитку громади», – зауважила Міністр. Про особливості реформування системи освіти в Україні розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Згодом учасники конференції взяли участь у діалозі із представниками Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України під час паралельних обговорень у групах: «Фінансування освіти», «Моніторинг освітньої галузі», «Опорні школи» та «Автономія школи та вчителя».

Заступник Голобського селищного голови Наталія Борисюк узяла участь у роботі групи, яка розглядала питання фінансування освіти. Модератором групи був Ян Герчинський, експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». Про фінансування галузі в 2017 році доповідав заступник Міністра фінансів України Сергій Марченко. Співдоповідачем був директор Департаменту видатків бюджету гуманітарної сфери Міністерства фінансів України Роман Єрмоличев. Людмила Мозгова, аналітик Центру аналізу та розробки законодавства Асоціації міст України, розповіла про кроки, здійснені АМУ для збільшення освітньої субвенції та видатків на освіту. Про успіхи та проблеми в галузі на місцях розповів Василь ГУЩАК, заступник Летичівського селищного голови з питань фінансів, економіки, торгівлі та інвестицій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь