ЗУСТРІЧ З НАСЕЛЕННЯМ

Дата: 17.01.2018 10:39
Кількість переглядів: 867

 16 січня 2018 року на прохання жителів громади Голобським селищним головою Сергієм Гарбаруком було організовано зустріч  населення з представниками влади та з керівництвом МТМО.

                                                                                           На обговоренні йшлося про долю чи не найважливішого для них об’єкта Фото без опису– місцевої лікарні. На всі запитання мешканців відповіли головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, представники районної та місцевої влади. У насиченому діалозі  вдалося донести інформацію щодо медичної реформи в загальному, про реорганізацію медичної ланки в Голобській громаді та подальшого її функціонування.

   До обговорення також долучилися  голова районної державної адміністрації Віктор Козак голова районної ради Андрій Броїло, головний лікар тутешньої лікарні Олег Кубай. Головний міф, який варто розвіяти – питання закриття лікарні. Посадовці ще на початку заходу запевнили: цього не відбудеться однозначно. А далі організували його у форматі запитання-відповідь.

   До присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віктор Козак:

- Шановні земляки! Голобська лікарня буде! – мовив Віктор Теодосійович. – Районна влада, у свою чергу, завжди сприятиме тому, аби цей об’єкт функціонував у формі, потрібній для людей і згідно стандартів сучасної медицини. 

Андрій Броїло зауважив:" Закриття установи не в компетенції селищного голови Сергія Володимировича та керівника МТМО Олега Олеговича. Питання закритя Голобської лікарні взагалі ніколи не розглядалося і запевнив, що района влада не піде на цей крок. " Фото без опису

   Опісля Олег Самчук відповідав на запитання громадян, серед яких – не лише жителі Голоб, а й решти сіл ОТГ та прилеглих територій, зокрема Велицької, усі ті, хто звертається за медичною допомогою у згаданий заклад. Людей цікавило наступне: реорганізація лікарні та її штату, можливість забезпечення медичними фахівцями вторинної ланки, фінансування закладу, забезпечення медичним обладнанням, шляхи використання старого поліклінічного приміщення, пільги для окремих категорій, організація медичних оглядів, принципи сімейної медицини та нестача відповідних фахівців тощо.

Фото без опису

 

 

   Головний лікар Ковельського МТМО прояснив ситуацію: серед тез, що прозвучали – медичний заклад надалі функціонуватиме у формі амбулаторії та денного стаціонару; скорочення штату працівників відбувалося з огляду на нестачу фінансування, котре відбувається у розрахунку на кожного пацієнта, шляхом переведення на відповідні посади у Ковельську центральну районну лікарню. Стосовно фахівців вузьких галузей, про яких часто запитували місцеві жителі, то законодавство у сфері медицини регламентує їх наявність лише у закладах  вторинної ланки, однак керівництво галузі готове піти на зустріч людям і організувати прийом спеціалістів у встановлені дні. Власне, на сьогодні вже організовано по вівторках прийом гінекологом. 

Фото без опису

   Наразі проблемою не лише місцевого закладу охорони здоров’я, а й медицини району та й цілої держави є нестача сімейних лікарів. Олег Самчук бачить вирішення проблеми шляхом заохочення фахівців – до прикладу, забезпеченням службовим житлом.  Власне, приміщення колишньої поліклініки планують переобладнати з цією метою, із можливістю надання квартир і тим лікарям, котрі довгі роки трудилися на ниві місцевої медицини. «Днями чекаємо на проектанта», - повідомив Олег Олегович. 

Підбиваючи підсумки, учасники зустрічі зауважили: вимога часу – організація якісної медицини первинної ланки на базі тутешнього закладу – професійної діагностики та лікування хронічних хвороб. А завдання посадовців – укріплення матеріально-технічної бази та забезпечення сімейними лікарями. Для цього і докладатимуть зусиль.

(За матеріалами сайту Ковельської РДА)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь