У Голобах відбулося навчання учасників новоствореного кооперативу

Дата: 05.03.2018 15:18
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

Фото без описуУ Голобах відбулося навчання учасників новоствореного кооперативу

Громадська організація «Волинський Інститут Права» в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі» продовжує активну роботу з Голобською громадою та допомагає втілювати Стратегію розвитку громади в життя.

Сучасний світ вимагає більш ефективного використання ресурсів. Особливо якщо мова йде про сільське господарство. На Волині сприятливиі умови для ведення сімейного господарства: родючі землі, працьовиті люди, зелені угіддя… Завдяки спільним зусиллям експертів організації та активних мешканців громади нещодавно в Голобах був заснований сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Волинський господар». Кооператив створений для об’єднання можливостей, ефективного ведення господарства та підвищення прибутків шляхом оптимізації витрат та надання більшої кількості послуг.

Про новий вид діяльності для учасників об’єднання говорили 27 лютого 2018 року.

Найбільше засновників кооперативу цікавили питання з юридичних та організаційних моментів ведення діяльності. Тому на зустріч запросили експертів, які мають позитивний досвід створення подібних обєднань: Андрій Галяс і Йосип Книжицький – експерти полуничних кооперативів, та Юрій Бакун – експерт з об’єднань молочного спрямування.

«Для того, щоб організувати будь-яке господарство – потрібно обрати основний напрям діяльності… Не розпорошуйтеся!» - наголосив Юрій Бакун. «Ми радимо нарощувати обсяги виробництва і працювати з тим, що знаєте, а далі з появою коштів можна розширити і технічну базу» - продовжує експерт. «Разом з тим важливо вже сьогодні викорстовувати можливості, які дає держава у вигляді пільг, безвідсоткових кредитів на започаткування бізнесу та програми на відшкодування витрат на обладнання та саджанці дл новостворених кооперативів.»

Щоб подавати проектні заявки на донорські фонди кооператив «Волинський господар» планує сформувати членську базу в кількості не менше 20 осіб. Поряд з цим на зустрічі обговорили цілі та бачення, які невдовзі будуть сформовані у Стратегію розвитку кооперативу на найближчі два роки.

Навчання охопило питання співпраці кооперативу з владою, з бізнесом, говорили про необхідність взаємодії з новими членами та їх роль у розвитку кооперативу.

Вітаємо кооператив «Волинський господар» з почином та очікуємо гарних новин та сталого розвитку!

 

---
Заходи здійснюються в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі», що реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь