Пошук

Як Голоби святкували День селища

Дата: 07.05.2018 15:11
Кількість переглядів: 1247

    6 травня, щорічно, особливий день календаря для голобчан: цього дня у Голобах не тільки престольне свято, а й пишні святкування з нагоди річниці заснування населеного пункту та надання йому статусу селища.

   А із розширенням об’єднаної територіальної громади дата стала святковою і для мешканців решти сіл, що увійшли до неї. Цьогоріч розділити із тутешніми жителями радість святкування та з метою знайомства із місциною та її громадою завітали голова облдержадміністрації Олександр Савченко та, традиційно, голова райдержадміністрації Віктор Козак.
   Направду святковою, водночас – невимушеною та врочистою 6 травня 2018 року була атмосфера у Голобах: кожен, хто завітав на відзначення Дня селища, міг вибрати, як провести час, чимало забав було і для малечі. Програма – більше, ніж різноманітна: діти та дорослі, дружнім ланцюжком, тримаючи в руках рушники, створили так званий «Рушник єдності» - символічний вияв об’єднання усіх населених пунктів Голобської громади та знак єдності держави; потому присутні спостерігали за яскравим танцювальним флешмобом у виконанні місцевих школярів; далі – не менш захопливі та цікаві номери – виступ духового оркестру, кумедні театральні постановки на імпровізованій сцені на території Центру сімейної культури Свято-Георгієвського храму, празникове застілля, де охочі мали можливість придбати різноманітні смаколики.
   Із вітальними словами до голобчан звернулися представники старостинських округів, окрім того, презентували від себе номери – хто ліричну пісню, хто веселу народну. Розпочинаючи урочисту частину, хвилиною мовчання вшанували 
пам'ять про загиблого земляка - учасника АТО Станіслава Максимчука та всіх полеглих на полі бою героїв.
Відрадно, що своє знайомство із Ковельщиною саме із Голоб 
розпочав новопризначений голова облдержадміністрації Олександр Савченко, котрий завітав на урочисту частину святкування. Перед тим Віктор Козак та Голобський селищний голова Сергій Гарбарук ознайомили Олександра Ілліча із здобутками громади, її історією та культурою. Відтак голова облдержадміністрації, звертаючись зі сцени до численної аудиторії, розповів про враження від сьогоднішнього знайомства та привітав голобчан:


   -Ви господарі цієї чудової землі, такого прекрасного селища, - мовив Олександр Савченко. –Тут привітно і затишно, люди веселі… Ви, одними з перших, своїм особистим прикладом показали всій Україні, що можна жити краще, можна розквітати. Дійсно, як прозвучало у виступі селищного голови, було зроблено багато. Хочеться – ще більше, для цього і працюватимемо. Бажаю вам наснаги, плідної роботи та процвітання громаді. Слава Україні! 


   Відзначивши, що на території Голоб було одним і перших створено Центр надання адміністративних послуг, Олександр Ілліч вручив Сергієві Гарбаруку цінний подарунок для мешканців віддалених сіл територіальної громади – кейс для надання адміністративних послуг мобільно.
   Віктор Козак у своєму виступі зазначив, що цей день не менше свято для нього особисто, адже свого часу Віктор Теодосійовиxнавчався у тутешній школі і Голоби давно стали для нього рідними:

-Прочитав у вас слоган: «Голоби закохують!» - таки так, це однозначно, - мовив голова райдержадміністрації. Також подякував Олександрові Савченку, що він прийняв запрошення відвідати селищний захід і висловив сподівання, що ця волинська місцина «закохала» у себе й голову облдержадміністрації. – Маю надію, що ви побачили щасливу громаду і разом із Вами ми зробимо її ще щасливішою.
 

Окрім того, керівник виконавчої гілки влади Ковельщини відзначив педагогів місцевого опорного освітнього закладу за хорошу підготовку дітей до олімпіад обласного рівня і, як наслідок, за їхні успішні виступи, колективи решти закладів освіти та спеціалізованих закладів, подякував ветеранам, громадським активістам, працівникам селищної ради, зрештою, усім, хто творить історію Голоб, та побажав здоров’я, миру і добра.
Завершальним акордом свята став чудовий концерт у виконанні гуртів «NOTA NEO» та «Luciano»,а насамкінець на тих, хто придбали лотерейні квитки, чекав розіграш цінних призів від фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» та від місцевих підприємців, які виступли спонсорами розіграшу та забезпечили призами всіх переможців .
   Оригінальним задумом, результат якого можна було спостерігати вже під кінець дня, стало оформлення карти селища, де місцеві мешканці кольоровими фарбами зображували свої оселі. Малюнок вийшов направду яскравим та самобутнім, таким, власне, як і сам День селища, який голобчани та гості запам’ятають надовго.

За матеріалами сайту Ковельської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь