Нарада керівників закладів загальної середньої освіти району

Дата: 21.06.2018 08:51
Кількість переглядів: 975

 В середу, 20 червня 2018 року, освітяни Ковельщини завітали в Голобську громаду, де проходила нарада керівників закладів загальної середньої освіти району .

 До участі в заході долучився також перший заступник голови райдержадміністрації Роман  Кульцман. Фото без опису


Фото без опису

   Гостей привітала заступник Голобського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Борисюк. Наталія Іванівна розповіла про організацію освітнього процесу в їхній громаді, повідала, що в галузі освіти трудиться 159 педагогів, у числі яких практичний психолог, соціальний педагог, логопеди тощо, а також про місцеві програми підтримки обдарованих дітей та молоді.Фото без опису

Потому працювали у робочому режимі - власне теоретична частина зустрічі відбулася на базі закладу загальної середньої освіти с. Радошин. Начальник відділу освіти

Фото без опису

 райдержадміністрації Ірина Ревейчук донесла до відома директорів закладів загальної середньої освіти важливу інформацію щодо підготовки навчальних закладів до роботи у 2018-2019 навчальному році, про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів на відповідний період, і, як результат – про успішну реалізацію сучасної моделі закладу освіти.

   Більш детально за усіма напрямками учасників поінформували методисти районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації. Зокрема, ішлося про впровадження інклюзивного навчання на базі шкіл, про діяльність інклюзивно-ресурсного центру для дітей особливими освітніми потребами Ковельщини та про послуги, які він надаватиме вже з початку нового навчального року. Слід провести необхідну роботу щодо визначенняФото без опису відповідної категорії дітей у кожному населеному пункті й провести інформаційну кампанію серед батьків.Фото без опису

Також, окреслили основні вимоги щодо організації інклюзивної форми навчання, зокрема про введення додаткової посади для роботи в інклюзивних класах – асистента вчителя. 

   Багато мовили про «Нову українську школу»: надано низку методичних рекомендацій щодо перепідготовки педагогів, організації навчального процесу (в тому числі проведення інтегрованих бінарних уроків) тощо.

Фото без опису

Звісно, не оминули теми життєдіяльності старшої школи, тож керівники закладів освіти отримали й за цим напрямком ряд завдань та рекомендацій.

Потому як обговорили всі актуальні питання та підбили підсумки сьогоднішньої наради, із заключним словом до присутніх звернувся Роман Кульцман. Фото без опису

   Роман Ярославович подякував керівництву та педагогам Голобської об’єднаної територіальної громади за гостинність і відзначив, що відрадно, що такий формат проведення робочих нарад та зустрічей освітян району «прижився».

   Перший заступник голови райдержадміністрації окремо зупинився на темі взаємодії та співпраці  відділу освіти й відповідних фахівців 

Фото без опису

  ОТГ за важливими для галузі освіти напрямками, торкнувся й теми співфінансування громадами тих послуг на рівні району, котрими надалі користуються. Йдеться про величезний пласт роботи методистів районного методичного кабінету, котрий розрахований на педагогів та учнів усієї території району, котрих не розділяють за територіальними та економічними показниками, про послуги в галузі інклюзії, що надаватимуться у новоствореному закладі тощо.Фото без опису

- Надалі надіємося на продуктивну співпрацю й на те, що ніхто не стоятиме осторонь тих важливих процесів, що нині відбуваються у сфері освіти й впроваджуються на державному рівні, - мовив Роман Ярославович.

   Завершальним акордом зустрічі на базі закладу освіти у Радошині став безпосередній огляд приміщення, де найбільшу увагу гостей привернув, звісно ж, дитячий садочок, який був відкритий під кінець 2017 року на базі шкільного приміщення. 

   Продовженням екскурсії освітян стали візити у ООЗ «НВК» «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназію» смт Голоби та її філію - заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів с. Брюховичі.

За матеріалами сайту Ковельської РДА.

 

Фото без опису                Фото без опису  Фото без опису         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь