Громадське обговорення проекту селищного бюджету на 2019 рік та пректу Програми соціального та економічого розвитку Голобської селищної ради на 2019 рік

Дата: 14.12.2018 12:16
Кількість переглядів: 761

   13 грудня 2018 року в Голобській селищній раді відбулося громадське обговорення проекту селищного бюджету на 2019 рік та проекту Програми соціального та економічного розвитку Голобської селищної ради на 2019 рік.

Фото без опису

 

  У загоді взяли участь селищний голова Гарбарук Сергій Володимирович, головний бухгалтер Приймачук Валентина Леонідівна, депутати, працівники селищної ради, керівники установ і активні жителі громади.

   Мета Програми економічного та соціального розвитку полягає у забезпеченні сталого соціального та економічного, екологічного і культурного розвитку селищної ради, створення нових робочих місць, підвищення рівня добробуту  та соціальної захищеності населення, підвищення рівня життя населення, збереження належних умов для праці та  гармонійного розвитку особистості.

  Даний документ розроблено виконавчим комітетом спільно з спеціалістами селищної ради, виконувачами обов’язків старост та з врахуванням пропозицій депутатів селищної ради, для вироблення та втілення єдиної політики розвитку селищної ради у 2019 році та для підвищення ефективності роботи господарського комплексу та забезпечення поліпшення якості життя населення .

  Гарбарук Сергій Володимирович селищний голова висвітив пріоритетні завдання соціального та економічного розвитку селищної ради у 2019 році, а саме:

  • підтримка малого та середнього бізнесу;
  • налагодження міжмуніципального співробітництва на рівні об’єднаних громад, району, області;
  • створення належних умов для всебічного та повноцінного розвитку дітей, відродження культурних і просвітницьких традицій;
  • підтримання в належному стані об’єктів життєзабезпечення, проведення капітального ремонту доріг комунального значення;
  • ремонт та реконструкція системи водовідведення;
  • налагодження механізму збирання, транспортування та складування побутових відходів;
  • забезпечення соціальних гарантій та соціальної підтримки вразливих верств населення;
  • залучення грантових коштів для реалізації спільних проектів для розвитку територій селищної громади;
  • сприяння працевлаштуванню незайнятого населення як основи зростання його добробуту, легалізація заробітної плати працюючих.

  Зупинившись детальніше на оптимізації мережі закладів первинної медичної допомоги у зв’язку ходом реформи, Сергій Володимирович укотре наголосив на важливості підписання декларації із сімейними лікарями.

  Ознайомила присутніх із проектом селищного бюджету на 2019 рік головний бухгалтер Голобської Селищної ради Приймачук Валентина Леонідівна, Вона висвітлила основні статті видатків, що плануються фінансуватися з місцевого бюджету на 2019 рік. Розказала про перелік захищених статей загального фонду бюджету селищної ради на 2019 рік, що включають в себе: оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення продуктами харчування, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, поточні трансферти населенню, поточні трансферти місцевим бюджетам.

  Присутні у залі засідань  також були досить активні. Насамперед їх цікавили питання можливості ефективного використання приміщень ліквідованих закладів, створення робочих місць в громаді, шляхи сприяння бізнесу, побудови АЗС, перспектива функціонування Голобської лікарні, інші важливі питання розвитку.

  Всі пропозиції громадського обговорення розгляне постійна комісія з питань бюджету, фінансів, планування, розвитку підприємництва, управління комунальною власністю. Остаточний варіант бюджету громади на наступний рік затверджуватиме сесія 18.12.2018 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь