Пошук

"Різдвяний ярмарок" в 2019 році

Дата: 16.01.2019 08:18
Кількість переглядів: 995

 

  Традиційно 15 січня відбувся фестиваль колядників та щедрувальників «Різдвяний ярмарок» в Голобській громаді, який зібрав та об’єднав шанувальників народних звичаїв. Цього разу фестиваль відбувся на території спортивно-розважального комплексу с. Радошин.

Фото без опису

  Взяли участь в заході і привітали жителів та гостей села голова Ковельської районної державної адміністрації Віктор Козак, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, селищний голова Голобської селищної ради Сергій Гарбарук, виконуючий обов’язки старости  Дмитро Ковган.

До села з’їхалися колядники і щедрувальники зі всієї громади. Які звісно співали прадавні колядки і щедрівки свого села. У різдвяному дійстві взяли участь понад 13 колективів. Серед учасників були народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Червона калина», чоловічий хор Свято-Георгіївського храму смт Голоби, аматорський колектив клубу с.Погіньки, дитячий аматорський колектив ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Т.Остапюка с. Радошин, жіночий вокальний колектив «Любисток», жіночий вокальний колектив «Молодички», аматорський колектив клубу с. Майдан, дитячий вокальний гурт «Джерельце», жіночий вокальний колектив «Веселка», фольклорний колектив «Оберіг», жіночий вокальний колектив «Намисто», аматорський колектив клубу с. Великий Порськ, жіночий вокальний колектив «Перевесло». Усіх учасників фестивалю було відзначено дипломами за майстерність і вагомий внесок у збереження українських народних традицій.

  Як і годиться для кожного «Різдвяного ярмарку», ломилися столи від частувань для всіх присутніх.  Серед частувань були пироги, пиріжки, гарячий чай, глінтвейн і сало. За бажанням кожного сало можна було підсмажити на вогнищі.

  Різдвяна атмосфера вирувала в повітрі. Жителі і гості села перейнялися цим дійством, танцювали, співали отримавши незабутнє враження на довгий час. Фестиваль поніс у серця людей те, що віншує кожна різдвяна пісня – заклик до миру, добра і злагоди. Маємо надію, що кількість учасників традиційного фестивалю колядників та щедрувальників «Різдвяний ярмарок» щороку збільшуватиметься.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь