Звіт Голобського селищного голови

Дата: 01.03.2019 23:10
Кількість переглядів: 1372

Фото без опису Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищний голова при здійсненні наданих повноважень є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед територіальною громадою і перед відповідною радою. Тому протягом лютого 2019 року відбувся звіт Сергія Гарбарука, очільника Голобської селищної ради, і старост перед жителями населених пунктів об'єднаної територіальної громади.

Фото без опису Працівники органу місцевого самоврядування мали на меті показати результати своєї роботи, а також разом з краянами проаналізувати діяльність депутатського корпусу, виконавчого комітету селищної ради, виявити можливі недоліки в роботі, визначити напрямки подальшої праці. Основні питання, які турбували жителів сіл громади, це впровадження медичної реформи, подальша діяльність шкіл І ступенів, графік роботи маршрутних автобусів та інші.

Фото без опису 1 березня звіт відбувся в селищі Голоби. На заході були присутні голова Ковельської РДА Віктор Козак, голова районної ради Андрій Броїло, депутати районної та селищної ради, працівники виконавчого комітету Голобської селищної ради, керівники установ, активні жителі громади.

Цікавою для присутніх була інформація про демографічну ситуацію: станом на 01.01.2019 у громаді проживають 8422 мешканці, у 2018 році народилося 70 діток, а померло 132 особи. Зареєстровано 22 шлюби.

Селищний голова нагадав, що на території селищної ради знаходяться і функціонують психоневрологічний інтернат,  будинок мистецтв, 12 закладів культури клубного типу, публічна бібліотека, до складу якої входять 6 бібліотечних пунктів, Громадська організація «Ветеранська організація Голобської ОТГ», районна лікарня, поліклініка, амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Центр надання соціальних послуг, Центр надання адміністративних послуг, 2 аптеки та 1 аптечний кіоск, ветеринарна дільниця та аптека, поштове відділення, дільниця Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго», Голобська дільниця СЛАТ «Тур»,  ТОВ «Гранд Інвест Лімітед», ПП «Пікет», Голобське споживче товариство, ринок ВКП «Каскад», 7 кафе-барів, ресторан «Полісся», 5 перукарень, МП «Будагрооснастка», «Волинська тарна компанія», 54 установи торгівлі, 58 приватних підприємців, 7 сільськогосподарських товариств, 14 фермерських господарств.

Фото без опису Сергій Володимирович відзначив, що виконання дохідної частини  в загальному  за 2018 рік складає 55 млн. 559 тис. 999 грн, що становить  102,6 %  до планових показників. Зокрема, власні надходження складають 18 млн.115тис.001грн – 108,15 % до прогнозних показників надходжень до місцевого бюджету.

«Левову частку  власних доходів складає податок на доходи фізичних осіб – 53,4 % всіх власних надходжень або 9 млн.677тис.770грн. Значну частину власних надходжень складає земельний податок – 19,8 % – 3млн.383тис.236грн (земельний податок з юридичних осіб – 217тис.821грн, орендна плата з юридичних осіб – 2млн.966тис.029грн, земельний податок з фізичних осіб – 247тис.097грн, орендна плата з фізичних осіб – 152тис.289грн). Доходи єдиного податку складають 11,5 % власних надходжень або 2млн.074тис.713грн (з юридичних осіб – 2тис.540грн, з фізичних осіб – 997тис.740 грн, з сільськогосподарських виробників – 1 млн. 074 тис.433 грн). Надходження акцизного збору складають 5,9 % власних надходжень або 1 млн. 063 тис.725 грн (пальне – 404 тис.335грн, акцизний податок з реалізації об’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 659 тис.390 грн). Дохід від податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки складає 0,70%  від власних надходжень або 126 тис. 31грн. Адміністративні штрафи складають 39 тис.172 грн. Надходження від плати за надання інших адміністративних послуг складає 459тис.286грн. (в тому числі за видачу дозволів 427тис. 023 грн. та інші адміністративні послуги – 32 263 грн), адміністрований збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень складає 81тис.250грн.(ЦНАП). Ось так виросли наші власні доходи за ці роки»,- підкреслив селищний голова.

Фото без опису  Аналізуючи видатки бюджету, доповідач детальніше зупинився на реалізованих проектах: реконструкція стадіону «Дружба», реконструкція (тепломодернізація) шкіл в Голобах, Бруховичах та селі Поповичі, капітальні ремонти покриття доріг в смт Голоби, с. Старий Мосир, с. Поповичі, капітальні ремонти вуличного освітлення у селах Старий Мосир, Діброва, будівництво вуличного освітлення на вул. Вокзальна в смт Голоби. За кошти Державного дорожнього фонду було зроблено капітальні ремонти центральної вулиці с.Жмудче, дороги с. Майдан, дороги від траси Луцьк-Ковель до с.Старий Мосир…

Селищний голова наголосив, що чимало зроблено, але ще більше належить зробити. Закінчив Сергій Володимирович звіт словами: «Переконаний, що лише спільно ми зможемо забезпечити стабільність та процвітання Голобської об’єднаної територіальної громади! Миру нам, взаєморозуміння, мудрості та злагоди!».

Фото без опису Посадовець відповів на запитання присутніх та прокоментував скарги на функціонування пункту базування Комунального закладу "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Фото без опису Голова Ковельської районної державної адміністрації Віктор Козак висловив вдячність громаді за внесок кожного жителя у підтримку воїнів, які захищають наші інтереси на сході України, детальніше зупинився на структурі держави після децентралізації та розповів про плани підтримки галузі охорони здоров'я на рівні району. Відзначивши, які зміни відбулися в об'єднаних громадах за останні роки, Віктор Теодосійович завершив виступ пропозицією не зважаючи ні на які обставини залишатися добрими людьми.

Фото без опису Щиро порадів здобуткам і можливостям Голобської громади й Андрій Броїло, голова Ковельської районної ради. Андрій Петрович зауважив, що тільки в демократичній державі можливий діалог та спілкування між жителями та представниками влади різного рівня у такому форматі , у якому пройшов захід та побажавши присутнім здоров'я, запевнив: «Знаю, що ваша громада буде мудрою, послідовною, а українська держава буде українською по-справжньому."

Фото без опису Депутат районної ради Ольга Чепенюк, медичний працівник, надала свій коментар щодо ходу реформи в медицині.

На завершення заходу Голобський селищний голова подякував присутнім за підтримку та активну громадянську позицію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь