Суспільно корисні роботи як один із видів покарання для неплатників аліментів

Дата: 22.08.2019 08:20
Кількість переглядів: 724

Фото без опису

Варто знати, що суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка ухиляється від сплати аліментів, оплачуваних робіт. Вид робіт визначає відповідний орган місцевого самоврядування. Суспільно корисні роботи призначаються на підставі протоколу державного виконавця судом строком від 120 до 360 годин. Наголошую, що суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

У яких випадках боржник підлягає такій відповідальності?

Якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але, якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то для притягнення боржника до адміністративної відповідальності заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці.  


 

За 7 місяців цього року судами Волині задоволено та винесено 388 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. За результатами відпрацьованих боржниками годин стягнуто 256 572 тис грн, які спрямовані на виплату аліментів.


 

Вважаю, що такі посилені заходи впливу на боржника є своєрідним стимулом для недобросовісних батьків, щоб сумлінно виконувати свій батьківський обов’язок.


 

Валентин Кухарик - керівник юстиції Волині


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь