Роз'яснення правил біобезпеки

Дата: 03.09.2019 18:05
Кількість переглядів: 616

До особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин відносять африканську чуму свиней. Ця хвороба характеризується високою смертністю, значними економічними збитками, зумовленими відсутністю вакцини, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, обов'язковістю дотримання ветеринарно-санітарних вимог, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів для недопущення її розповсюдження. Фото без опису

Про правила біобезпеки при утриманні свиней в особистих селянських господарствах розповів жителям Голобської громади начальник Ковельського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Король М.П.

Факторами передавання збудника можуть стати різні об’єкти зовнішнього середовища - корми, вода, гній, підстилка, предмети догляду за тваринами, одяг обслуговуючого персоналу, транспорт, а також трупи загиблих від чуми свиней. Особливо небезпечними є інфіковані продукти забою, кухонні відходи. Механічними переносниками вірусу можуть бути птахи, гризуни, комахи, не чутливі до нього дикі та свійські тварини, а також люди, що знаходяться в епізоотичному осередку.

  • Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини, - підсумував Микола Петрович.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь