Шана - живим, вічна пам'ять - полеглим

Дата: 16.02.2020 11:49
Кількість переглядів: 607

Фото без опису

"Я служив у розвідці, і майже два роки мені за постіль було каміння Афганських гір. Того дня Микола провів мене й товаришів повз міни. Трохи поспілкувалися, бо ж земляки. І він пішов. Через хвилин двадцять Миколу Банджу принесли на ношах…", - наче про вчорашні події розповідає Сергій Щербаков.

Та вже більше сорока років минуло з часу, коли перші військові з Радянського Союзу були направлені в гірську країну Афганістан. Протягом десятиліття захищати чужу революцію довелося понад ста п’ятдесяти тисячам українців. Більше трьох тисяч з них загинули під час цієї війни, сім тисяч повернулись додому інвалідами, близько двох тисяч вважаються полоненими і зниклими безвісти.

Фото без опису

Наші земляки також були учасникам цих подій та воєнних дій в інших країнах. Чотирнадцять жителів Голобської громади мають статус учасників бойових дій на території інших держав. Шестеро з них узяли участь у районному заході, який відбувся 14 лютого в Ковелі. Сивочолі солдати поспілкувалися з головою Ковельської міськрайонної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Миколою Савосюком. Микола Іванович розповів про плани організації, закликав краян і надалі бути активними в громадському житті.

Фото без опису

Віддаючи данину поваги всім учасникам бойових дій, ми схиляємось перед світлою пам’яттю тих з них, хто відійшов у вічність, і запалюємо лампади на їх могилах. Їх теж уже чотирнадцять…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь