Незаконне вирощування снотворного маку та конопель - підстава для притягнення до адміністративної та кримінальної

Дата: 25.05.2020 14:54
Кількість переглядів: 920

Фото без опису

Згідно з вимогами Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», культивування нарковмісних рослин, до яких належать снотворний мак та коноплі, може здійснюватися лише підприємствами державної та комунальної власності за наявності у них  відповідних ліцензій. Діяльність, пов’язана з культивуванням рослин з низьким вмістом  наркотичних засобів для промислових цілей (за винятком виробництва чи виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин) може здійснюватися підприємствами всіх форм власності за наявності у них ліцензій на відповідні види діяльності.

 

Поліція застерігає:

 

Відповідно до ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення - незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин - тягне за собою накладення штрафу до 1 700 грн. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України – незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин – карається штрафом від 1 700 грн. до 8 500 грн. або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Частина 2 цієї ж статті (незаконний посів або незаконне вирощування  снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь