Незаконне вирощування снотворного маку та конопель - підстава для притягнення до адміністративної та кримінальної

Дата: 25.05.2020 14:54
Кількість переглядів: 878

Фото без опису

Згідно з вимогами Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», культивування нарковмісних рослин, до яких належать снотворний мак та коноплі, може здійснюватися лише підприємствами державної та комунальної власності за наявності у них  відповідних ліцензій. Діяльність, пов’язана з культивуванням рослин з низьким вмістом  наркотичних засобів для промислових цілей (за винятком виробництва чи виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин) може здійснюватися підприємствами всіх форм власності за наявності у них ліцензій на відповідні види діяльності.

 

Поліція застерігає:

 

Відповідно до ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення - незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин - тягне за собою накладення штрафу до 1 700 грн. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України – незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин – карається штрафом від 1 700 грн. до 8 500 грн. або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Частина 2 цієї ж статті (незаконний посів або незаконне вирощування  снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь