Пошук

Важливе рішення

Дата: 11.07.2020 12:33
Кількість переглядів: 731

 10 липня відбулося друге пленарне засідання 64 сесії Голобської селищної ради сьомого  скликання.

На порядок денний було винесено питання про затвердження старостинських округів. Перед засіданням було організовано опитування жителів села Дарівки щодо вилучення їх населеного пункту із Новомосирського та включення в Голобський старостинський округ. Адже сумніви в депутатів викликали зміни в складі Новомосирського округу та об’єднання його з Майданським. Депутат Володимир Штик пропонував залишити незмінним склад округів, або опитати жителів інших населених пунктів. Проте, селищний голова висловив думку, що кожен мешканець хотів би, щоб центр округу був якнайближче до його місця проживання. Проте,  староста зобовязаний бувати в кожному населеному пункті, знати проблемні питання його жителів незалежно від відстані та кількості населення. «Є бачення, що прийом громадян і нотаріальні дії, як і раніше, здійснюватимуться і в Майдані, і в Новому Мосирі», - зауважив Сергій Гарбарук.

Зваживши всі аргумети, депутати дійшли згоди та прийняли важливі рішення більшістю голосів. Відтак, після завершення цьогорічних місцевих виборів Голобська селищна рада матиме чотири старостинських округи.

Поповичівський округ, як і раніше, включатиме села Поповичі, Жмудче, Великий Порськ, Малий Порськ, Борщівка і Свидники. Центр округу – село Поповичі. За даними 2020 року на території округу мешкатимуть 1269 жителів.

Незмінним залишиться й Радошинський округ. Він обєднуватиме села Радошин, Битень, Байківці та Марянівка. Центр округу – село Радошин. Тут мешкатимуть 1022 жителі.

До Голобського округу увійдуть села Бруховичі, Вівчицьк, Нужель, Погіньки, Калиновник і Дарівка. Центр округу – селище Голоби. У новоутвореному окрузі проживатимуть 1402 мешканці.

Новомосирський округ обєднає села Новий Мосир, Старий Мосир, Партизанське, Майдан, Солотвин і Діброва. Центр округу – село Новий Мосир. За даними поточного року на території округу проживатимуть 678 краян.

Відповідно до законодавства селище Голоби, адміністративний центр Голобської громади, є самостійним і не входить до старостинських округів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь