МОНЕТИЗАЦІЯ ОДНОРАЗОВОЇ НАТУРАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ «ПАКУНОК МАЛЮКА»

Дата: 03.09.2020 14:09
Кількість переглядів: 603

Фото без опису

МОНЕТИЗАЦІЯ ОДНОРАЗОВОЇ НАТУРАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

«ПАКУНОК МАЛЮКА»

Із 01.09.2020 відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 №744, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання мають право на отримання грошової компенсації.

Компенсація не виплачується в разі: відмови від новонародженої дитини; відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань; смерті новонародженої дитини в пологовому будинку; отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну народжену дитину для придбання: засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, дитячого посуду, одягу та взуття; дитячого харчування; іграшок; текстилю для дітей; товарів для породіллі.

Призначення грошової компенсації здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій за місцем проживання або місцем перебування отримувача. Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Від жителів Голобської громади заяви та інші документи, необхідні для призначення грошової компенсації, подаються у ЦНАП виконавчого комітету Голобської селищної ради.

Виплата грошової компенсації не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини. Розмір отриманої грошової компенсації не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для отримання всіх видів соціальної допомоги.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь