Забуті цвинтарі Волині

Дата: 28.08.2021 08:49
Кількість переглядів: 3478

Фото без опису Цього літа відбувалися волонтерські заходи на території старого польського цвинтаря в селищі Голоби.

Від майже непрохідних чагарників розчистили частину історичної пам’ятки.  На часі – вивезення сміття, очищення та ремонт окремих пам’ятників. Незважаючи на погодні умови та втому працювали директор ТзОВ «Волинські старожитності», історик, археолог, автор десятків наукових та науково-популярних праць, громадський діяч і волонтер Олексій Златогорський; український історик, археолог, краєзнавець, дослідник Волині давньоруського часу та литовсько-польської доби, кандидат історичних наук, доцент Сергій Панишко; архівіст і краєзнавець Артур Альошин; волонтери Антоніна Златогорська та Богдан Савицький. Нарівні з українцями працювали громадяни Республіки Польща: Наталія Запур – керівник проєктів «Забуті цвинтарі Волині», Клаудія Голінська та Станіслав Мазюк і студентки історичного факультету. До роботи долучилися жителі громади Сергій Щесюк, Олександр Вісин, Богдан Мартинчук.

Проєкти «Забуті цвинтарі Волині» фінансує Інститут «Полоніка» м. Варшава. Організовані дані заходи Фундацією партнерства для держав Центрально-Східної Європи.

Прибирання польського кладовища – важлива ініціатива, яка спонукає пам’ятати про тих, хто пов’язаний із нашим краєм. Тому роботи триватимуть і восени.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь