Пошук

Волиняни отримали майже 11 мільйонів гривень податкової знижки

Дата: 26.11.2021 10:30
Кількість переглядів: 408

Волиняни отримали майже 11 мільйонів гривень податкової знижки

Волинянам повернуто з бюджету 10,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Податкову знижку станом на 1 листопада 2021 року отримали 3803 осіб.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформувала начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Руслана Дейнега.

«Загалом у рамках щорічної деклараційної кампанії 4065 волинян подали декларації з метою отримання податкової знижки. Ці громадяни задекларували до повернення 11,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Закон передбачає, що податкова знижка надається до 31 грудня поточного року за підсумками попереднього року. Порядок отримання податкової знижки визначено статтею 166 Податкового кодексу України», - наголосила посадовець.

Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Руслана Дейнега детально ознайомила учасників засідання з підставами нарахування податкової знижки.

«Кожному, хто має намір подати декларацію для отримання податкової знижки варто врахувати принциповий момент: податкова знижка надається  лише громадянам, котрі отримують легальну заробітну плату», - наголосила посадовець.

Довідково: до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником ПДФО витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

            Після отримання декларації визначається сума, що підлягає поверненню, яка громадянам перераховується протягом 60 днів поштовим переказом або на банківський рахунок. 

Звертаємо увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2020 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2021 року включно. 

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                               


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь