Пошук

Питання відсторонення від роботи невакцинованих працівників постало зовсім недавно, проте викликало величезний резонанс серед громадян. А чи законне таке відсторонення?

Дата: 14.01.2022 12:19
Кількість переглядів: 813

Фото без опису

Питання відсторонення від роботи невакцинованих працівників постало зовсім недавно, проте викликало величезний резонанс серед громадян. А чи законне таке відсторонення? Про це розповідає фахівчиня Ковельського місцевого центру з надання БВПД Катерина Дзивульська.

 

Законодавче регулювання


Обов’язок щодо забезпечення відсторонення невакцинованих працівників від роботи на керівників було покладено постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» . Назва довга, а суть одна – керівники державних органів (державної служби),підприємств, установ та організацій зобов’язані відстороняти від роботи тих працівників, які відмовляються або ухиляються від проведення профілактичного щеплення проти COVID-19 (якщо такий працівник підлягає обов’язковому щепленню), крім тих , які мають абсолютні протипоказання.

Нормами частини першої та другої статті 12 Закону України “ Про захист населення від інфекційних хвороб ”, якими встановлено, що профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов`язковими і включаються до календаря щеплень.

Працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов`язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб. У разі відмови або ухилення від обов`язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь