Питання відсторонення від роботи невакцинованих працівників постало зовсім недавно, проте викликало величезний резонанс серед громадян. А чи законне таке відсторонення?

Дата: 14.01.2022 12:19
Кількість переглядів: 844

Фото без опису

Питання відсторонення від роботи невакцинованих працівників постало зовсім недавно, проте викликало величезний резонанс серед громадян. А чи законне таке відсторонення? Про це розповідає фахівчиня Ковельського місцевого центру з надання БВПД Катерина Дзивульська.

 

Законодавче регулювання


Обов’язок щодо забезпечення відсторонення невакцинованих працівників від роботи на керівників було покладено постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» . Назва довга, а суть одна – керівники державних органів (державної служби),підприємств, установ та організацій зобов’язані відстороняти від роботи тих працівників, які відмовляються або ухиляються від проведення профілактичного щеплення проти COVID-19 (якщо такий працівник підлягає обов’язковому щепленню), крім тих , які мають абсолютні протипоказання.

Нормами частини першої та другої статті 12 Закону України “ Про захист населення від інфекційних хвороб ”, якими встановлено, що профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов`язковими і включаються до календаря щеплень.

Працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов`язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб. У разі відмови або ухилення від обов`язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь