Спільна допомога

Дата: 12.05.2022 10:41
Кількість переглядів: 2792

Фото без опису

Майже пів сотні вимушено переселених осіб локально проживають в селі Новий Мосир нашої громади. Тут знайшли прихисток переважно жінки та діти з Луганської області. Дехто з них втратив житло, а частина переселенців ще має куди повертатися і планує це зробити після Перемоги.

Про створення комфортних умов проживання подбала селищна рада, за кошти якої придбано речі першої необхідності, на тривалий час було організовано приготування гарячих обідів. Завдяки небайдужим мешканцям громади приміщення забезпечено меблями. За сприяння релігійних організацій було встановлено пральну машину (громада Голобського Свято-Георгіївського храму), душову кабіну (церква ХВЄ (п’ятидесятників) смт Голоби). Залучалися кошти й інших меценатів: Олександра та Олега Омельчуків, Анатолія Метілки, Володимира Андрощука, Віталія Бурка, В’ячеслава Кухара. Продуктами також допомогли жителі сіл Майдан і Новий Мосир.

Залучено також благодійні матеріальні пожертви, надані ТОВ "КОВЕЛЬСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ" (Іван Смітюх), сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю "ДРУЖБА" (Валерія Яромчук), товариством з обмеженою відповідальністю "ВІЛІЯ-АГРО" (Віктор Савенюк), приватними підприємцями Андрієм Борисюком, Катериною Чугусовою, Петром Михальчуком.

Нещодавно Голобська селищна рада подала заявку до благодійного фонду «Рокада», виконавчого партнера Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, та отримала підтримку: у Новий Мосир надійшли комплекти постільної білизни, матраци, ковдри, подушки.  

Із початком повномасштабної війни в Україні вектор фонду змінився. Нині йдеться про гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним українцям у громадах, які їх прийняли. Також фонд надає психологічну, юридичну та соціальну підтримку.

Діяльність БФ «Рокада» охоплює:

соціальну допомогу і супровід внутрішньо переміщених осіб та їхніх дітей;

юридичну допомогу у вирішенні соціальних питань;

підтримку осередків внутрішньо переміщених осіб у громадах;

захист найбільш вразливих категорій: новоприбулих, дітей, жінок, осіб, що мають хронічні захворювання тощо.

Підтримка й допомога кожного надзвичайно важлива.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь