До Дня Конституції України

Дата: 28.06.2022 08:36
Кількість переглядів: 2586

28 червня.  День Конституції України.

26 років тому свідченням глибокого правового коріння та зрілості нашого суспільства стало ухвалення Конституції України. Ця фундаментальна ознака державності стоїть нарівні з видимими символами – Тризубом, Державним Прапором, Гімном.

«…найбільшим нещастям українського народу було те, що ціла його історія — перманентне намагання когось зробити з нас не те, чим призначила нас природа. Втручалися до нашої рідної мови. Втручалися до нашого побуту. Втручалися до нашого господарства,» - писав у 1941-му Улас Самчук.

«Почувати себе людиною, почувати себе тим, як ще колись казали, першим творінням Найбільшого Творця, почувати себе свідомим у всіх своїх вчинках та поступованнях — ось основна заповідь людини-європейцяІ тут же висновок письменника: «Зламати цю заповідь — значить зламати самих себе, це значить втратити основний стрижень буття, це значить перекреслити своє моральне обличчя».

Ми зберегли свою суть, відродили себе. Та в руках сучасних українців важіль майбутньої історії не лише їх нації, а й цілого континенту чи, навіть, світу. Ні на мить не забуваймо про це. Залишаймося людьми, вартими поваги. Докладімо максимум зусиль для збереження державності, ствердженої нашим Основним Законом.

Слава Українській нації! Слава її Героям! Слава Україні!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь