Пошук

30 вересня у День християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в Україні відзначають День усиновлення

Дата: 23.09.2022 09:27
Кількість переглядів: 182

30 вересня у День християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в Україні відзначають День усиновлення. Цей день є символом милосердя і добра до людей.

Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року. Про встановлення свята було оголошено на Всеукраїнському форумі усиновлювачів, який проходив 27 листопада 2008 року в Києві.

У цей день кожен небайдужий українець від імені усього суспільства, має щиро дякувати батькам-усиновителям, співробітникам дитячих будинків та усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім’ї. День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської опіки.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, тобто колишня сирота стає повноправним членом родини і має усі права, які мають біологічні діти.

За законодавством, усиновити можна дитину, яку покинули в пологовому будинку після досягнення нею двомісячного віку або через два місяці від того моменту, коли дитину покинули. Усиновленню підлягають і діти, чиї батьки позбавлені батьківських прав.

Якщо на обліку для можливого усиновлення перебувають рідні брати та сестри, вони не можуть бути роз’єднані при їх усиновленні. Проте, суд за згодою органу опіки та піклування може винести рішення про усиновлення когось з дітей, або усиновлення їх різними особами.

Коли батьки дитини відомі, усиновлення дитини здійснюється за їх згодою – юридичною мовою, вони мають написати відмову від дитини. Якщо дитина перебуває у сиротинці, проте має опікунів, усиновлення можливе лише з їхньої згоди або за рішенням органу опіки і піклування.

Усиновлювачі отримують від держави одноразову допомогу як при народженні дитини.

Важливим фактором усиновлення є збереження таємниці, інформація щодо усиновлення носить конфіденційний характер і не підлягає розголошенню.

Детальну інформацію щодо усиновлення можна отримати в Службі у справах дітей Голобської селищної ради, тел. (03352) 92091.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь