Робочі зустрічі у громадах

Дата: 21.12.2023 14:32
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Упродовж  тижня керівництво Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості   здійснює  відвідування   територіальних  громад  задля   продовження співпраці  та вивчення  перспектив  на 2024 рік. 

     Так, 20 грудня відбулись робочі зустрічі  з головами Велицької сільської та Голобської селищної рад,  під час  яких  обговорились питання нових інструментів  державної служби зайнятості.  Насамперед, йшлося про організацію громадських та суспільно корисних робіт на територіях громад, розширення переліку видів робіт; можливість  навчання  зайнятого населення за ваучером, професійного навчання ветеранів війни – учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни у  ЦПТО ДСЗ.

      У 2023 році  Велицькою та Голобською громадами до участі у громадських роботах було залучено 37 безробітних  мешканців  та 21 -  до суспільно корисних робіт, де проводились роботи по заготівлі альтернативних видів палива для соціально вразливих верст населення, прибиранню сільських кладовищ, виконанню підсобних робіт на об’єктах соціальної сфери, тощо.

     З керівниками територіальних громад обговорено  запроваджену   програму «Власна справа» в рамках урядового проекту є Робота, що передбачає  надання українцям мікрогрантів  до 250 тис. грн. на створення   бізнесу  або розвиток  вже діючого, який стимулює до створення нових робочих місць.

    Окрім того, під  час зустрічі поінформовано про компенсаційні програми для роботодавців, які створюють робочі місця  для безробітних, працевлаштування ВПО, молоді, облаштування  робочих місць  для осіб з інвалідністю.     

    Обговорили  перспективи соціального  й економічного розвитку  громад та окреслили  плани  подальшої співпраці.      

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь