Відкрито заклад культури і дозвілля с. Малий Порськ

Дата: 26.12.2017 21:55
Кількість переглядів: 1691

Фото без опису  Українська народна культура жива. Саме тому її варто розвивати та демонструвати.

Будівництво та ремонти об’єктів культури – важливий крок для піднесення народної творчості на селі.

  22 грудня до Голобської об’єднаної громади поспішали численні гості. А в самому селі Малий Порськ була радісна метушня – всі гуртом невеличким селом у 233 мешканця готувалися до хвилюючої події.

Фото без опису  Адже тепер у селі буде новенька сцена і простора глядацька зала,  облаштована затишна кімната зі справжнім каміном. І все е – у новенькому, практично відбудованому заново сільському клубі.

  Тепер це – заклад культури і дозвілля с. Малий Порськ, який безперечно стане центром духовності.

  Важливість події розуміли і поважні гості, завдяки яким вона і відбулася. До сільської громади того дня з подарунками прибули голова райдержадміністрації Віктор Козак, голова районної ради Фото без описуАндрій Броїло, голова     Голобської об’єднаної територіальної громади Сергій Гарбарук, представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк.

  В ході капітального ремонту у будівлі замінено перекриття, оновлено фасад, зроблено ремонт фойє, відремонтовано кімнати для гурткової та студійної роботи, придбано новий одяг для сцени. Таким чином створено належні

умови для того, щоб місцеві жителі мали змогу в комфортних умовах проводити святкові заходи. На ремонтні роботи затрачено близько мільйона гривень.

  З гарною подією вітав жителів сільської громади голова районної державної адміністрації Віктор Козак. Віктор Теодосійович, зазначив, що сьогодні дійсно урочиста подія в селі Малий Порськ, тепер мешканці села мають можливість приємно та комфортно проводитиФото без опису своє дозвілля в оновленому клубі. «Без перебільшення сьогодні маємо визначну подію не лише для села, а й для всього району! - Говорить голова райдержадміністрації. -

  Оскільки це гарний приклад для наслідування. Переконаний, що відтепер життя в Малому Порську пожвавиться, оновлений заклад культури і дозвілля стане не лише місцем для проведення концертів, зустрічей, а й гуртуватиме людей за інтересами, залучатиме дітей до виявлення своїх талантів і здібностей».

  За високий професіоналізм, активну життєву позицію та вагомий внесок у проведенні капітального ремонту сільського клубу грамотою райдержадміністрації та районної ради нагороджено в.о. старости Віталія Мартинця.

  Слова вдячності прозвучали усім, хто дієво долучився до ремонту приміщення, а саме: фірмі "ЗАХІДЕЛЕКТРОМОНТАЖ" (директор Ігор Рогаля), працівники якої виконали ремонтні роботи швидко, якісно і надійно.

Фото без опису  Зі словами вдячності до присутніх звернувся голова районної ради Андрій Броїло. Перед присутніми виступили голова Голобської об’єднаної громади Сергій Гарбарук, начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Матяшук, керівник фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк, які побажали, щоб таких чудових подій в житті було побільше. Цей день запам’ятається надовго, бо для села це важлива подія, яка подарує радість творчості на багато років вперед.

  Після офіційної частини на розсуд глядачів аматори місцевої самодіяльності представили гарний та змістовний концерт. Піднесено в оновленому клубі звучали пісні у виконанні народного аматорського хору ветеранів війни та праці «Червона калина»,мистецькогоФото без опису колективу БК села Поповичі, аматорів сцени села Малий Порськ, дитячого зразкового ансамблю народної музики «Дударик», селищного хору Голобського будинку мистецтв «Сузіря». Запальним був віночок українських мелодій у виконанні жіночого народного аматорського вокального тріо  «Чарівниці» Голобського будинку мистецтв. Щирими оплесками дякували глядачі за пісенну творчість солістам завідувачам клубів села Великий Порськ Федору Вишневському та села Свидники Віктору Дмитруку.

Фото без опису  Завершальним акордом були слова щирої вдячності, адресовані , усім, хто допомагав втілити в реальність мрію про відновлення й осучаснення місцевого клубу.

 Залишається лише побажати, щоб стежина до цього клубу не заростала, щоб тут були молодь і старші люди, щоб кожен тут почув, те що захоче, побачив те, чого прагне.

Джерело : Ковельська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь