Шана - живим, вічна пам'ять - полеглим

Дата: 16.02.2020 11:49
Кількість переглядів: 638

Фото без опису

"Я служив у розвідці, і майже два роки мені за постіль було каміння Афганських гір. Того дня Микола провів мене й товаришів повз міни. Трохи поспілкувалися, бо ж земляки. І він пішов. Через хвилин двадцять Миколу Банджу принесли на ношах…", - наче про вчорашні події розповідає Сергій Щербаков.

Та вже більше сорока років минуло з часу, коли перші військові з Радянського Союзу були направлені в гірську країну Афганістан. Протягом десятиліття захищати чужу революцію довелося понад ста п’ятдесяти тисячам українців. Більше трьох тисяч з них загинули під час цієї війни, сім тисяч повернулись додому інвалідами, близько двох тисяч вважаються полоненими і зниклими безвісти.

Фото без опису

Наші земляки також були учасникам цих подій та воєнних дій в інших країнах. Чотирнадцять жителів Голобської громади мають статус учасників бойових дій на території інших держав. Шестеро з них узяли участь у районному заході, який відбувся 14 лютого в Ковелі. Сивочолі солдати поспілкувалися з головою Ковельської міськрайонної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Миколою Савосюком. Микола Іванович розповів про плани організації, закликав краян і надалі бути активними в громадському житті.

Фото без опису

Віддаючи данину поваги всім учасникам бойових дій, ми схиляємось перед світлою пам’яттю тих з них, хто відійшов у вічність, і запалюємо лампади на їх могилах. Їх теж уже чотирнадцять…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь